Hipertansiyona Özel Diyet Tedavisi
Hipertansiyonda beslenme, kişilerin yüksek tansiyon problemi oldukları için oldukça önemlidir.
Hipertansiyonda beslenme, kişilerin yüksek tansiyon problemi oldukları için oldukça önemlidir. Normal bir bireyin sağlıklı beslenmesi ile hastalıklarda beslenme farklılık gösterebilir. Bazı hastalıklar için bazı gıdaların alımı son derece risklidir. Hipertansiyon hastalığı da tam olarak bu hastalıklardan biridir. Hipertansiyon hastalığının varlığında tuz alımından uzak durulması önem taşımaktadır.
Hipertansiyon hastalığı olan kişilerin mutlaka uzman diyetisyenden yardım alması gerekmektedir. Uygun bir beslenme programı ile bu hastaların konforu sağlanabilir. Alanında uzman diyetisyen, ilk aşamada hastayı değerlendirir. Sonrasında ise kişiye özel bir sağlıklı beslenme programı oluşturur. Hipertansiyon hastaları için tuz alımının sınırlandırılması gerekmektedir. Bunun yanında, bu hastalar için sağlıklı beslenme alışkanlıklarında yağlı yiyecekler bulunmamalıdır.
Uygun bir beslenme programı oluşturacak diyetisyenler, bu aşamada, hipertansiyon hastalığı olan kişilere, tuz ve yağdan uzak, doğal yapıda besinleri önermektedir. Salamura besinlerin de tuz içeriğinin fazla olması dolayısı ile bu besinlerden uzak durulması gerekmektedir. Paketlenmiş gıdalardan uzak, yeşil yapraklı sebzelerin bulunduğu sağlıklı bir beslenme programı ile bu kişilerin tansiyonları sağlıklı bir düzeyde tutulabilmektedir.
Ayrıca, bu kişilerin alkol ve sigara kullanımından uzak durması gerekmektedir. Paketli gıdaların da tuz içeriği genel olarak fazla olduğu için bu gıdaların kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Alanında uzman diyetisyenlerin, bu hastalar için oluşturduğu sağlıklı beslenme programları ile hipertansiyon hastalarının kilo kontrolü sağlanarak aynı zamanda hastalığın da kontrol altına alınması sağlanmaktadır.
Randevunu Oluştur
Size en uygun gün ve saat için randevunuzu alabilirsiniz.
Ben Büşra TEZGEL, Samsun’da doğdum. İlkokul ve lise öğrenimimi Samsun’da tamamladım. Küçük yaşlarda her çocuğa sorulan “İlerde ne olmak isterseniz?” sorusuna her zaman sağlık alanında çalışmak cevabını verdim. Lisede diyetisyen olmaya karar verdim ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı sürdürdüm.
Hayalimdeki mesleğe 2013 yılında Cyprus İnternational University’de Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazanarak başladım. 2017 yılında diyetisyen unvanı ile mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca çeşitli alanlarda eğitim ve kongrelere katıldım. Alanımda aktif olmaya özen gösterdim.
Stajımı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde poliklinik, yetişkin –çocuk kliniği ve kurum olmak üzere bir çok bölümde yaptım. 2018 yılında Dyt.Merve Okutgen Diyet Mutfağında çalıştım. Diyet yemeklerinin menü planlaması, kişiye özel kalori hesabı, yemek paketlenmesi, mutfak kontrolleri ve danışan görüşmeleri yaptım.
2019 yılında İlkadım/SAMSUN’da kendi ofisimi açtım. Yüz yüze diyet görüşmelerime başladım. Ayrıca Türkiye ve dünyanın her yerinden danışanlarıma online diyet hizmet vermekteyim.